Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Elindul a Mercedes-Benz eCitaro autóbuszok tesztüzeme
A hétvégén elindul a Mercedes-Benz eCitaro szóló autóbuszok forgalmi és műszaki tesztüzeme a Tüke Busz Zrt.-nél. A társaság ebben az időszakban folyamatosan gyűjti és monitorozza az új járművek üzemeltetési tapasztalatait. Ezeket az információkat műszaki és forgalmi üzemviteli szempontok alapján értékelik a Tüke Busz Zrt. szakemberei. Az új, innovatív, környezetkímélő járművekkel a pécsi utasok elsősorban az Uránvárosból induló 4-es vonalcsoport, valamint a Főpályaudvarról közlekedő járatokon találkozhatnak. Az új Mercedes-Benz eCitaro járművekkel együtt immár 18 elektromos autóbusz szolgálja a pécsi utasokat, ez a Tüke Busz Zrt. forgalomban lévő járműállományának 20%-át jelenti. A Tüke Busz Zrt. a tesztüzem ideje alatt számít az utasok észrevételeire, véleményére, ezek a visszajelzések fontosak a társaság számára.
   


Magyarországon elsőként a Tüke Busz Zrt.-nél valósult meg az elektromos autóbuszok decentralizált töltési rendszere: a beruházás keretében Uránváros autóbuszállomáson két BYD autóbusz és két Mercedes-Benz eCitaro jármű töltésére alkalmas berendezést építettek ki, a Tüskésréti úti javítóbázison pedig további 6 Mercedes-Benz eCitaro és 8 BYD autóbusz töltése biztosított.
   
   
   
   
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. február 3.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv