Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Segítsük egymást a fel-és leszállásban!
Jellemzően időjárási helyzet, pl. viharos szél és hirtelen keletkezett zivatar során lehulló nagy mennyiségű eső is indokolhatja, ha az autóbuszmegállókban a járművezetők az autóbuszok hátsó ajtóit az elsővel azonos időben nyitják ki az utasok számára. A járművek ajtajának egyszerre, egyidőben történő nyitását indokolhatja a tanév ideje alatt, iskolai napokon a forgalmi helyzet is: a menetrend betartásának érdekében az autóbuszvezetőnek van lehetőségük mérlegelni, és így eltérni az első ajtós felszállási rend alkalmazásától - az induló és végállomások kivételével - 6.30 és 8.00 óra között. Az érvényes bérlettel rendelkező utasok - kizárólag ebben az esetben - a hátsó ajtóknál is felszállhatnak.

A Tüke Busz Zrt. hatályos üzletszabályzata és az utazási feltételek is rögzíti az autóbuszokra történő felszállás rendjét.
A társaság megerősíti, hogy az elsőajtós felszállási rend szerint az autóbuszokra fő szabályként továbbra is az első ajtónál kell felszállni, míg pl. a kerekesszékkel és a babakocsival közlekedő utasok számára a kijelölt (második) ajtónál van erre lehetőség. A Tüke Busz Zrt azt kéri utasaitól, hogy leszálláshoz mindenképpen a hátsó ajtókat vegyék igénybe: ezzel új felszálló utastársaikat segítik, akik így gyorsabban és könnyebben találnak akár álló, akár ülőhelyet maguknak az autóbuszon.

Az utazás megkezdésekor a bérletet, illetve az utazásra jogosító igazolványt, igazolást jól látható módon fel kell mutatni a jármű vezetőjének. A papír alapú, előre váltott, vagy az autóbuszvezetőnél vásárolt menetjegyet a vezetőfülkénél lévő jegykezelő készülékkel, a mobiljegyet a mobil-alkalmazással a jármű ajtajánál, vagy az autóbuszvezető fülke közelében elhelyezett kód beolvasásával érvényesíteni kell. A társaság felhívja utasai figyelmét, hogy a hátsó ajtóknál található jegykezelők csak egyedi esetekben (pl. babakocsival történő utazás) használhatóak.

A társaság azt kéri, legyünk figyelemmel egymásra utazásunk során és segítsük utastársainkat a fel-és leszállásban!


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. március 31.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv