Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Segítsük egymást a közlekedésben hőség idején is!
A nyári meleg és a hőség mindannyiunk szervezetét megviseli, ebben az időszakban türelmetlenebbek, figyelmetlenebbek lehetünk, amely a közlekedésben akár veszélyek forrása is lehet. A társaság szakemberei úgy látják, hogy ezek megelőzésére néhány egyszerű szabály betartása és praktikus tanács megfogadása - különösen hőség idején - mindannyiunk számára hasznos lehet. A Tüke Busz Zrt. közleményében azt hangsúlyozza, ebben az időszakban is legyünk körültekintőek és figyelmesek egymással, segítsük egymást utazásunk során.


Utazásunk során - lehetőség szerint - viseljünk könnyű, laza ruházatot. A Tüke Busz Zrt. a nyári kánikulai napokon - főként idősebb utasai számára - javasolja, hogy visszazárható vizes palackot vigyenek magukkal a járatokra, szükség szerint el is fogyaszthatják a hűsítő vizet az autóbuszon.

Jól esik a figyelem az idősebb, mozgásukban korlátozott utastársainknak, a kismamáknak és a kisgyerekkel utazóknak: biztonságosabb utazásuk érdekében adjuk át ülőhelyünket és segítsük őket a fel –és leszállásban is.

Segítsük utastársainkat azzal, hogy bevásárlás után csomagjainkat, utazótáskáinkat ne a mellettünk lévő ülésre tegyünk, így mások is kényelmesebben tudnak utazni.

Felszálláskor érvényesítsük menetjegyünket (mobiljegyünket), mutassuk fel bérletünket, utazásra jogosító igazolásunkat és húzódjunk az autóbusz hátsó részébe, ne álljunk meg közvetlenül az első ajtók közelében.
Az utánunk felszállók számára így gyorsabbá tehetjük a felszállás idejét.

Amennyiben tehetjük – biztonságunk érdekében – foglaljunk helyet az autóbuszon. Amennyiben nincs lehetőségünk ülve utazni, törekedjünk arra, hogy stabilan állva utazzunk az autóbuszon, és használjuk a kapaszkodókat. Ha egy váratlan közlekedési helyzetben az autóbusz vezetője menet közben hirtelen fékezésre kényszerül, az veszélyes pillanatoktól és felesleges balesettől óvhatjuk meg magunkat és másokat is

A társaság autóbuszvezetői több pécsi autóbuszmegállóban is tapasztalják,- így különösen a Vásárcsarnoknál -hogy az utasok a járműről történő leszállást követően, közvetlenül az autóbusz előtt vagy mögött, annak takarásából próbálnak áthaladni az úttesten, ami rendkívül balesetveszélyes.   


Vigyázzunk magunkra és segítsük egymást a közlekedésben!


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2021. július 28.
« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv