Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Sikeres bérmegállapodás a Tüke Busz Zrt.-nél
A mai napon megszületett a bérmegállapodás a Tüke Busz Zrt. vezetősége és a Független Demokratikus Szakszervezet képviselői között.
Az egyeztetések során a Tüke Busz Zrt. vezetése olyan megállapodás aláírását kívánta elérni, amely mind a Munkavállalók, mind pedig a Munkáltató érdekeit és pénzügyi lehetőségeit szem előtt tartva, kompromisszumokkal, ugyanakkor megnyugtató eredményekkel zárja a tárgyalásokat. A Tüke Busz Zrt. álláspontja szerint ez a törekvés sikeres volt.

A felek egyeztető tárgyalásokat folytattak a munkáltatónál foglalkoztatott munkavállalók bérfejlesztésével kapcsolatban, mely kapcsán közösen március 21-én az alábbi bérfejlesztésben állapodtak meg 2022. január 1. napjára visszamenőleg:


  • Az autóbuszvezetőknél a bruttó alapórabér vonatkozásában 10,67 % béremelésre kerül sor, azaz az alapbér: bruttó 1 265,- Ft/óra díjról bruttó 1400,- Ft/óra díjra emelkedik, az alapbéren felül a bérkiegészítés elemei változatlanok maradnak.
  • Egyéb állomány tekintetében egységesen - a 703/2021 (XII.15.) számú Kormányrendelet előírásain felül - ezen állomány bértömegére vetített 8 %-os béremelésre kerül sor, melynek felosztása a Munkáltató döntése alapján történik.
  • Felek akként rendelkeznek, hogy jelen megállapodás a kifizetés napjakor a munkáltatóval munkaviszonyban álló valamennyi munkavállalóra kiterjed.


A Tüke Busz Zrt. úgy véli, hogy a bérmegállapodás nemcsak a fizetések és a juttatások terén ad biztos, kiszámítható és tervezhető jövőképet a munkavállalók számára, hanem felelős vállalati magatartásával hozzájárul ahhoz, hogy a társaság dolgozói is megbízható, stabil munkahelyként tekintsenek Pécs városának egyik meghatározó munkáltatójára.
A Tüke Busz Zrt. közleményében hangsúlyozza: továbbra is, hosszútávon számít a társaságnál dolgozó munkavállalók kitartó és felelősségteljes munkájára, akik a koronavírus járványveszély ideje alatt is minden megtettek annak érdekében, hogy a Pécs közösségi közlekedése megbízható szolgáltatásként legyen elérhető a városban.Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. március 21.

« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv