Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Szeptember 1-jétől változik a menetrend, újra nyit a PTE menetjegy-és bérletpénztár
A 2021/22 tanévhez kapcsolódó, őszi menetrend bevezetése:

Pécs város közösségi közlekedésében változik a menetrend:

2021. szeptember 1-jétől (szerda) a tanítási időszakra érvényes őszi menetrend szerint közlekednek a Tüke Busz Zrt. járatai.
Figyelemmel arra, hogy az alap és középfokú oktatási intézményekben, valamint a felsőoktatásban is hagyományos, jelenléti oktatással indul a tanév, és lecsökkent az otthonról végzett (home office) munkavégzések száma is, így a menetrend kisebb eltérésekkel a 2020. szeptemberében és októberében érvényes menetrenddel közel megegyező tartalmú.

A szeptembertől érvényes részletes menetrendek és a menetrendfüzet a társaság weboldalán, valamint szeptember 1-jétől az egyes megállóhelyi tájékoztató táblákon érhetőek el.

A Szigeti út teljes megnyitásával az őszi menetrend idején már újra az eredeti útvonalon közlekednek a 25, 26, 27, 28, 29-es jelzésű) autóbuszok.

A társaság arra kéri utasait, hogy a szeptember 1-jén bevezetésre kerülő menetrenddel kapcsolatban előzetesen feltétlenül tájékozódjanak a járatok új indulási időpontjáról, amely megkönnyíti a munkába és iskolába történő időbeni eljutást. A Tüke Busz Zrt. arra számít, hogy az iskolakezdéshez kapcsolódva többen indulnak útnak a városban autóval és kerékpárral is, így a társaság fokozott türelmet, óvatosságot és odafigyelést kér minden városban közlekedőtől.

Segítsük egymást az utakon!


Szeptember 1-jétől újra üzemel a PTE jegypénztár:
Újra lehet menetjegyet és bérletet váltani a PTE BTK TTK Aula menetjegy-és jegypénztárban 2021. szeptember 1-jétől.
Nyitva tartás:
Minden hónap 1-jétől 7-éig (szeptember – június hónapok között)
Munkanapokon: 7.30 – 16.30


Bérletek érvényessége:
Az iskolakezdés zavartalan biztosítása és megkönnyítése érdekében a Tüke Busz Zrt. szeptember hónapra érvényes valamennyi, összvonalas típusú bérletét 2021. augusztus 27-étől már elfogadja a helyi járatú autóbuszokon történő utazáskor.
A nyári időszakhoz képest a jelenléti oktatás beindulásával szeptemberben ugrásszerűen megnövekednek az utazási igények, így az intézkedés elősegíti a pénztárakban a várakozási idő csökkenését, és biztosítja az utasok színvonalasabb kiszolgálását.
A társaság szerint a szeptemberi bérletek korábbi érvényességi idejének biztosításával tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válik a bérletváltás a tanévkezdéshez kapcsolódó napokban.


Az augusztus havi bérletek szeptember 5-én, éjfélig érvényesek utazásra.
Az okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolniuk a mobiljegy használatát, amely gyors és biztonságos megoldást jelent. Az elektronikus jegy ára 350 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít utazásra.

A társaság felhívja utasai figyelmét, hogy a bérletezési időszak végéig, azaz - 2021. szeptember 7-éig - a társaság időszakos nyitva tartás szerint üzemelő jegypénztáraiban is megvásárolhatók a bérletek.

2021. szeptember 7-ét követően ismét az állandó nyitva tartás szerint üzemelő jegypénztárakban, a MÁV Menetjegyirodában, valamint a Vasútállomás, Utascentrumában lehet a helyi járatokra érvényes bérletet vásárolni.


Maszk használata a helyi járatokon:
Bár jogszabály szerint a közösségi közlekedés használatakor jelenleg nem kötelező a maszk viselése, a Tüke Busz Zrt. azt javasolja és ajánlja utasainak, hogy aki szeretné, viselje a szájat és orrot eltakaró maszkot a pécsi helyi járatú autóbuszokon.
A társaság kiadott közleményében arra emlékeztet: a járványügyi szabályok betartása és egyéni döntés alapján a maszk viselése az egészség megőrzésében fontos tényező lehet, így ügyintézéskor az ügyfélszolgálati irodában, valamint a bérlet, menetjegy vásárlásakor a bérletpénztárakban is előnyös lehet a védőeszköz használata.


Vigyázzunk magunkra és egymásra a jövőben is!


Tüke Busz Zrt.
2020. augusztus 30.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv