Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Tájékoztató a Baranya Megyei Kormányhivatal által jóváhagyott járatsűrítési tervről
A 2020. november 4. napján hatályba lépett, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó tovább védelmi intézkedésekről szóló 479/2020 (XI.3.) kormányrendelet 6. § (1)-(2) bekezdései szerinti járatsűrítési tervet a Tüke Busz Zrt. határidőre megküldte a Kormányhivatal részére. A Tüke Busz Zrt. járatsűrítési tervét a Kományhivatal 2020. november 11-én jóváhagyta.

A veszélyhelyzet idején a védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10) kormányrendelet (484/2020.XI.10, valamint a veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi dolgozók és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményével kapcsolatban megjelent 486/2020.(XI.10.) kormányrendelet hatására az utasforgalom visszaesésével kell számolni.

Egy járaton már a rendeletet megelőzően is történt sűrítés, melyet a Tüke Busz Zrt. továbbra is fenntart. Az uránvárosi autóbusz pályaudvarról egyes járatok esetében további tartalék járművek vezénylésére is sor kerül, ezek az autóbuszok rásegítő járatként - elsősorban a 2-es és 4-es autóbuszok vonalán - az utasforgalom függvényében kerülnek indításra.

Társaságunk 15 járműre szerelt utasszámláló kamera segítségével gyűjt adatokat a járművek kihasználtságáról. Az utasszámok alapján a jelenleg érvényben lévő őszi menetrendhez képest az utazási igényekre is figyelemmel nem indokolt további járatbővítést tartalmazó menetrendet bevezetni. A kormányzati intézkedések alapján a járatok kihasználtságának csökkentésére lehet számítani.

A nagyobb munkáltatók irányába a már korábban bevezetett járatsűrítést fenntartjuk, illetve vizsgáljuk a nagyobb foglalkoztatók felé közlekedő járatainkat, s amennyiben a járatok utasszáma indokolja, kapacitásbővítéssel növeljük az indított járatok számát.

Fentieken túl a Tüke Busz Zrt. egyeztetéseket kezdeményezett a PTE Klinikai Központjával. Az utazási igényeket követő felmérés alapján szükség szerint társaságunk újra elindítja dedikált „Egészségügyi Dolgozói Járatát” a jelenlegi menetrenden felüli járatként.

Azok a munkavállalók, akik este 8 óra után indulnak otthonukba a munkahelyükről vagy munkájuk este 8 óra után kezdődik, a Tüke Busz Zrt. járataival továbbra is a megszokott menetrend szerint utazhatnak. Amennyiben indokolt, a Tüke Busz Zrt. az utasforgalom függvényében módosítja menetrendjét, melyről azt megelőzően tájékoztatást ad. A menetrenddel kapcsolatos változásokkal kapcsolatosan kérjük, hogy kövessék a honlapunkon megjelenő információkat!
Pécs, 2020. november 13.
Tüke Busz Zrt.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv