Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Tanulóbérlet diákigazolvánnyal: csak együtt érvényes?
Ahhoz, hogy tanulóbérlettel utazzunk a Tüke Busz Zrt. járatain, érvényes diákigazolványra, vagy - ennek hiányában - az oktatási intézmény által kiállított „jogviszony igazolás”-ra van szükség, a bérletszelvény önmagában még nem jogosít utazásra. A bérletszelvényre a tanuló 11 számjegyből álló oktatási azonosító számát kell ráírni tollal, a ceruzával kitöltött szelvényt utazáskor nem tudják elfogadni – írja közleményében a Tüke Busz Zrt.
Az oktatási intézmények által kiállított „jogviszony igazolás” nem azonos a „Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) adatlappal vagy az „iskolalátogatási igazolással”, utazáshoz az eredeti igazolás szükséges, amely fénymásolattal vagy mobiltelefonon felmutatott, szkennelt változattal nem helyettesíthető.

  • A 16 évesnél fiatalabb tanulók esetében – mivel tanköteles korúak – a diákigazolványra nem szükséges érvényesítő matrica.
  • A 16. életévüket a 2021/2022. tanévben betöltött tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes 2022. október 31-ig.
  • A 16. életévüket 2022/23. tanévben betöltő tanulók a diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes 2023. október 31-ig.
  • A 2006. szeptember 1-je előtt született tanulók diákigazolványa 2022. október 31-ét követően kizárólag érvényesítő matricával fogadható el utazáskor.

Kell-e bérletszelvényt cserélni, ha időközben megérkezik a diákigazolvány?
Nem szükséges. Amennyiben a diákigazolvány hónap közepén érkezik meg, a már korábban megváltott bérletszelvényt nem kell kicserélni.

Levelezős hallgató jogosult-e tanulóbérletre?
Az utazási kedvezményekről szóló kormányrendelet értelmében a helyi közlekedésben a levelező tagozatos hallgatókat a tanulók utazási kedvezménye nem illeti meg, ők összvonalas bérlettel vagy a hatályos üzletszabályzatban meghirdetett jegytípusokkal vehetik igénybe a helyi közösségi közlekedést.

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. szeptember 22.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv