Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Társak a közlekedésben – Közlekedési kultúra napja 2023. május 11.


Tegyünk érte együtt: legyen az év minden napja a toleráns, udvarias és biztonságos közlekedés napja!

A környezettudatos, egymásra odafigyelő, partnerségen alapuló, biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet a Közlekedési Kultúra Napja, amelynek országos és helyi programjai ebben az évben is a közlekedési ágazat összefogásával valósulnak meg. Az idei pécsi esemény előkészítését már korábban megkezdték a szervezők: a Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezete a Tüke Busz Zrt.-vel, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottságával, a MÁV Zrt.-vel, a MÁV-START Zrt.-vel és a Magyar Autóklubbal együtt 2023. május 11-én rendezi. A programoknak - a tavalyi évhez hasonlóan - ezúttal is pécsi Vasútállomás lesz a házigazdája.

A szervezők szerint a közlekedésben résztvevők együttműködése, egymásra figyelése, szabálykövető magatartása nemcsak a május közepére szerveződő program kapcsán érdemel figyelmet. Fontos, hogy az év minden napja a biztonságos, környezettudatos közlekedési formák, illetve az egymásra való odafigyelés napja legyen. Ehhez viszont szemléletformálásra, a szabályok betartatására, egymás kölcsönös segítésére van szükség függetlenül attól, hogy mely korosztályhoz tartozunk vagy éppen milyen közlekedési módot használunk.
A pécsi programok között KRESZ teszt, „részeg-szemüveg” verseny, filmvetítés, vasúti fénysorompó jelző bemutatása és több érdekes, játékos foglalkozás színesíti a rendezvényt. A vasút iránt érdeklődők többek között megismerhetik a Pécs-Dombóvár vasútvonal központi forgalomirányító rendszerét, bemutatkoznak a felújított IC és az IC+ kocsik. A Tüke Busz Zrt. „Keressük Krisztiánt és Alexandrát” vaktérképes játéka különleges és érdekes elnevezésű pécsi megállóhelyekre kalauzol. Mindezek mellett szerencsekerék, óriáskocka kirakó, színezők, szókereső, és a Magyar Autóklub bemutatkozása várja a közlekedés iránt érdeklődőket.
A szervezők május 11-én 10:00-14:00 között mindenkit örömmel várnak a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a pécsi Vasútállomásra (Pécs, Indóház tér 1.)
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. május 8.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv