Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Téli időszakra készíti fel autóbuszait a Tüke Busz Zrt.
Október elején megkezdte a társaság üzemeltetésében működő autóbuszok téli időszakra történő felkészítését a Tüke Busz Zrt.
A korábbi évek műszaki-üzemviteli gyakorlata alapján az autóbuszokon az egyes járműtípusra jellemző, előre meghatározott technológiai sorrend szerinti ellenőrzéseket végzik el, és a szükséges alkatrészek, gumiabroncsok cseréjét is végrehajtják.
A téli felkészítés részeként a gumiabroncsok átszerelése a teljes járműállományra kiterjedő gumiabroncs állapot ellenőrzésekkel és profil mélység vizsgálattal kezdődött.
A társaság tájékoztatása szerint a hajtott tengelyen a havas, csúszós útfelületen a standard (nyári) abroncsoknál jobb tapadást biztosító gumikat használ, melyek közül egyes tipikusan hegyi vonalakon közlekedő autóbuszokra durvább mintázatú abroncsokat kíván felszerelni.
Tervezetten és ütemezett rendben folyik többek között az autóbuszok levegő-és hűtőrendszerének átvizsgálása, a víz-és olajleválasztó, valamint az akkumulátorok, a fűtőkészülékek, kompresszor töltőképesség, valamint utas-és vezetőtér fűtés ellenőrzése és szükség szerinti javítása.


A téli felkészülés részét képezi az autóbusz pályaudvarok és a műszaki telephely hó-és síkosság-mentesítésre vonatkozó vállalkozási szerződés megkötése, melynek előkészítése a Pécs város síkosság-mentesítését végző önkormányzati társasággal már folyamatban van.


Tüke Busz Zrt.
2022. november 18.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv