Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Többször felejtjük iratainkat és (érték)tárgyainkat a buszokon: vigyázzunk rájuk!
Jellemzően személyes iratokat, okmányokat és többféle fontos használati tárgyat felejtettünk az elmúlt egy év során a pécsi autóbuszokon. A nyilvántartásba került 268 regisztráció gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden munkanapon találtak valaki által a járművön felejtett, ám számára fontos okmányt, dokumentumot vagy egyéb használati tárgyat.
Az elhagyott tárgyak köre igen széles skálán mozog. Az utasok leggyakrabban hivatalos iratokat, diákigazolványokat, bérleteket, tornazsákokat, (utazó)táskákat, mobiltelefonokat, szemüvegeket, illetve irat-és pénztárcát felejtenek az autóbuszokon. Tavasszal leginkább az esernyők, kabátok és pulóverek maradnak véletlenül a járatokon, de találtak már karórát, laptopot, orvosi tankönyveket, gyerekjátékokat és babakocsit is.

Az autóbusz állomáson leadott iratokat és talált tárgyakat a forgalmi szolgálattevő munkatársaknál lehet keresni, aki a megtalálást követő két napig megőrzi azokat. Ezt követően a Millennium Üzletházban működő ügyfélszolgálati irodában a „Talált tárgyak nyilvántartó könyvében” veszik őket nyilvántartásba. A megtalált tárgyak tárolásáról, őrzéséről a társaság gondoskodik oly módon, hogy a tulajdonosnak történő átadásig azok állagában, értékében csökkenés ne következzen be.

Ha az elhagyott tárgy tulajdonosát be lehet azonosítani és munkatársak találnak hozzá elérhetőséget, akkor mindenképpen értesítik az érintett személyt. Amennyiben a megtalált személyi adatokat tartalmazó igazolványokért, okmányokért, iratokért tulajdonosaik nem jelentkeznek, akkor azokat a kiállító hatóságnak a Tüke Busz Zrt. visszaküldi.

A járműveken elvesztett talált tárgyak kiadáshoz szükséges, hogy a tulajdonos személye kétségkívül azonosítható legyen, ehhez személyazonosításra alkalmas igazolvány, vezetői engedély, vagy útlevél bemutatása szükséges. Az azonosítás részeként azt is el kell mondani, hogy az adott irat vagy tárgy mikor és hol veszett el, és szükséges lehet néhány jellemző tulajdonságot is felsorolni (pl. méret, szín). Kétség esetén egyéb, kizárólag a tulajdonos által ismerhető azonosítók meghatározása is fontos lehet.

A Tüke Busz Zrt. – üzletszabályzata szerint – a talált tárgyak (a romlandó élelmiszerek kivételével) megőrzéséről három hónapig gondoskodik, a nem keresett tárgyak ezt követően Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatához kerülnek.

Tüke Busz Zrt. ügyfélszolgálati iroda:
7621 Pécs, Rákóczi út 60.
tel: +36-72-510-992
mail: ugyfelszolgalat@tukebusz.hu


Pécs, 2022. április 8.
Tüke Busz Zrt.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv