Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Tüke Busz Zrt.: az elégséges szolgáltatáson felül teljesült a sztrájkmenetrend
2024. január 28-án és 29-én sztrájk zajlott a pécsi közösségi közlekedésért felelős cégnél. A Tüke Busz Zrt. ezen a két napon is megkülönböztetett figyelemmel kezelte a város ipari parkjaiban működő, illetve a kiemelt foglalkoztatók dolgozóinak a műszakváltásokhoz igazodó munkába- és hazajutását. Törekedtünk arra, hogy a pécsieket minden lehetséges felületen és fórumon pontos információkkal lássuk el a sztrájkkal érintett napok menetrendi közlekedéséről.
Ezúton is köszönjük a Pécsett utazóknak, hogy megértéssel és türelemmel fogadták a Tüke Busz Zrt. sztrájk idejére meghirdetett elégséges szolgáltatás szerinti menetrendjét.

A Tüke Busz Zrt. autóbusz-vezető állományának jelentős többsége a sztrájk napjain is munkavégzésével segítette a Pécsett utazók munkába, iskolába, orvoshoz történő biztonságos eljutását. A társaság járatai ennek köszönhetően a sztrájkkal érintett napokon az elégséges szolgáltatást meghaladó menetrend szerint közlekedtek.

2024. január 28-án, vasárnap a normál menetrendben 1171 járat közlekedett volna, a sztrájkmenetrendben a normál menetrendhez képest összesen 10 járattal kevesebbel kellett biztosítani az elégséges szolgáltatást. Ezen a napon 1165 járat közlekedett, az elégséges szolgáltatásban jelzett menetrendhez képest néggyel több.

2024. január 29-én, hétfőn a normál menetrend szerint 1884 járatot kellett volna indítani, a sztrájkmenetrendben ezen a napon 1363 járat indítására volt szükség az elégséges szolgáltatás biztosításához. Hétfőn, a sztrájk második napján, szintén az elégséges szolgáltatáson felül 134 járat közlekedtetésével teljesült a menetrendi szolgáltatás. A tegnapi nap folyamán összesen 1497 járatunk közlekedett.


A Tüke Busz Zrt. szerint az autóbusz-vezetők jelentős része felelősen járt el, ezekben a napokban is a pécsi utazók érdekeit tartotta szem előtt, és továbbra is inkább a tárgyalóasztalnál folytatott tárgyalásokban látja a megoldást a 2024-es bérfejlesztéshez.


A Tüke Busz Zrt. vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy a 2024-es évre vonatkozó bérmegállapodást megkösse a munkavállalók érdekképviseletre jogosult szervezeteivel.


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2024. január 30.

« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv