Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

„Túlméretes” tárgyak a pécsi buszokon: nemcsak kényelmetlen, másokat is zavar
Iskolatáska, bevásárló kosár, szatyrok, gurulós bőröndök, kisebb kerti szerszámok – utasként sokféle eszközt és tárgyat viszünk magunkkal a helyi közösségi közlekedés járművein. A felsorolt kellékekkel szinte mindennap találkozunk a pécsi autóbuszokon is, de fontos tudnunk, melyek azok a „túlméretes" tárgyak, vagy egyéb eszközök, amelyek szállítását autóbuszon nem tudjuk megoldani.

Minden utasnak legfeljebb 2 db 40 x 50 x 80 cm, vagy 20 x 20 x 200 cm méretet meg nem haladó, egy személy által könnyen hordozható, a fel-és leszállást, valamint az autóbuszok belső terében az átjárást nem akadályozó kézipoggyász szállítására van lehetősége. Díjtalanul szállítható természetesen a gyermekkocsi, a fogyatékkal élő vagy csökkent mozgásképességű személy kerekesszéke, elektromos kerekesszéke (ezek rögzítésére felszállást követően mindenképpen figyeljünk) és utasként nem kell fizetnünk a járatokon magunkkal kötegelt facsemetéért, valamint a menetrendben megjelölt járatokon a kerékpárért sem.
Fontos tudni, hogy az autóbuszokon nem szállítható olyan tárgy, amely az utasok testi épségét vagy biztonságát veszélyezteti, de ide sorolhatók mindazok az anyagok, amelyek az utasok ruházatát vagy a jármű berendezéseit megrongálhatják, beszennyezhetik. (pl. tűzveszélyes, maró, vagy mérgező anyagok).

A Tüke Busz Zrt. azt kéri utasaitól, hogy az autóbuszra magukkal vitt kézipoggyász szállításánál vegyék figyelembe önmaguk és utastársaik kényelmét és biztonságát, így lehetőség szerint ezeket a tárgyakat ne a járművek ülésein helyezzék el.Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2023. február 13.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv