Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Új elektromos autóbuszok érkeznek Pécsre, ma aláírták a 8 jármű adásvételi szerződését
Sikeresen lezárult a 8 pécsi elektromos autóbusz közbeszerzési tendere, az adásvételi szerződést ünnepélyes keretek között ma írták alá a Pécsett: újabb 8 elektromos autóbusszal bővül a pécsi autóbuszflotta a Zöld Busz Program részeként.


A győztes ajánlattevő, az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. képviseletében Uray Dóra ügyvezető és Kerezsi Róbert cégvezető, az Inter Traction Electrics Kft. részéről dr. Tenk Gábor és Lassu Péter ügyvezetők, a Tüke Busz Zrt. részéről Bánkuti István, a társaság Igazgatóságának elnöke írta alá a 8 db alacsonypadlós, 12 méter hosszú, városi elektromos szóló autóbusz adásvételi szerződését.

Az önkormányzati tulajdonú pécsi busztársaság még januárban írta ki a pályázatot 8 darab új, alacsonypadlós, kizárólag elektromos hajtással rendelkező, szóló városi autóbusz és a hozzá kapcsolódó töltési infrastruktúra beszerzésére vonatkozó eljárásra. A társaság felhívására érkezett ajánlatok közül 4 pályázat érkezett az ajánlattételi határidőig, ez alapján az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. lett a tender nyertese: nettó 1 519 974 800 forint értékű ajánlatával nyerte el a járművek és a töltőberendezések szállítási jogát.

* Az autóbuszok darabonkénti vételára töltőberendezéssel együtt nettó 190 millió forint.
* A megajánlott Mercedes Benz eCitaro típusú autóbusz hatótávolsága a fogyasztásmérések alapján folyamatos üzem mellett meghaladja a minimális 250 km-es értéket, egyetlen feltöltéssel 315 km-t is képes megtenni.
* Az autóbusz 12 m hosszú, 2-2-2 ajtókiosztású jármű, 74 utast tud a fedélzetén szállítani.
* A Mercedes-Benz eCitaro járműve utasvédelmi és biztonságtechnikai funkciókat tekintve is kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik: így az aktív ütközés-és gyalogosvédelem, a vészfékasszisztens, az elektronikus billegés-és bólintáscsillapítás, a távműködtetésű előretemperálás, ENSZ-EGB 66.02-es borulásvédelmi, valamint az ENSZ-EGB 118-as tűzvédelmi előírások teljesítése.
* Az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft.-nek a teljes, 8 járműből álló flottát és a kapcsolódó szolgáltatásokat a szerződés aláírásától számított 250 napon belül kell teljesítenie.

A járművek és az infrastruktúra beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium 70%-os intenzitással támogatja a Zöld Busz Program részeként.
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. április 20.

« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv