Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Újabb, magasabb bérajánlattal érkezett a mai bértárgyalásra a Tüke Busz Zrt.
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától, mint a Tüke Busz Zrt. tulajdonosától kapott felhatalmazás alapján a társaság menedzsmentje a mai napon folytatta a bértárgyalást a társaságnál működő érdekképviseleti szervekkel, így a Független Demokratikus Szakszervezettel és a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezettel.


A Tüke Busz Zrt. 2024. évre szóló, újabb konstruktív, a munkavállalók érdekeire figyelemmel összeállított bérmegállapodás aláírására kérte a mai tárgyaláson a szakszervezeteket, és tájékoztatta őket a Tüke Busz Zrt. 2024. január 1-ig visszamenőleges hatályú javaslatcsomagjáról.
A társaság vezetősége ismertette néhány, a közösségi közlekedési ágazatban megvalósuló 2024.évi bérfejlesztés mértékét, amely a Kaposvári Közlekedési Kft. esetében bruttó 13%, a Budapesti Közlekedési Vállalatnál bruttó 12,5 %, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-nél bruttó 15%, a Volánbusz Zrt.-nél 17%-ot jelent.

A társaság menedzsmentje a mai napon az autóbusz-vezetői állomány részére bruttó 18%-os alapórabér fejlesztési javaslatot tett, a forgalmi terület további munkatársai részére átlagosan bruttó 15%-os, (differenciáltan 12%-18% közötti) keresetfejlesztésre tett ajánlatot.
A társaság vezetői állományában maximum bruttó 10% (a vezérigazgató esetében garantáltan 0%), míg a cég további munkavállalói esetében differenciálás nélküli, bruttó 15%-os bérnövekedés valósulna meg.

A társaság fenntartotta az előző bértárgyaláson az autóbusz-vezetői menetjegy-értékesítés után járó jegyeladási pótlékra, a hűségjutalom számítási módjára, a formaruha juttatásra, az üzemanyag megtakarítás adómentes térítés növekedésére tett javaslatát, amely a Tüke Busz Zrt. mai bérajánlatával együtt az autóbusz-vezetők esetében összesen bruttó 19,3%-os keresetfejlesztést jelentene.

A társaság fenti javaslatát a Független Demokratikus Szakszervezet képviselői támogatták és elfogadták, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet képviselői az ajánlatot elutasították.

A Tüke Busz Zrt. szerint a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet álláspontja érthetetlen és elfogadhatatlan, hiszen az ágazatban a Tüke Busz Zrt. ajánlatától lényegesen kedvezőtlenebb, alacsonyabb bérfejlesztésekről született megállapodás.

A Tüke Busz Zrt. menedzsmentje továbbra is olyan megállapodás aláírását kívánja elérni, amely hozzájárul a munkavállalói állomány stabilizálásához. A tulajdonos Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Tüke Busz Zrt. egyértelmű célja, hogy a fizetések és a juttatások terén biztos, kiszámítható és tervezhető jövőképet adjon a munkavállalók számára, ezért elkötelezettek az elmúlt években végrehajtott bérfejlesztési program folytatása mellett.

Erről érdemes tudni, hogy 2020 és 2024 között a jelenlegi városvezetés – a mai napon előterjesztett bérfejlesztési ajánlat elfogadásával – 90% feletti keresetnövelést valósíthat meg a pécsi autóbuszvezetőknél. Összehasonlításul a korábbi városvezetés 2015 és 2019 között összesen alig 27%-kal emelte az autóbuszvezetők bérét.

Az egyeztetések a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet képviselőivel a jövő héten Kollektív Munkaügyi vitával folytatódnak.

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2024. 02. 09.
« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv