Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Utat adunk a jövőnek: autóbuszvezető munkakörbe keres és vár a jelentkezőket a Tüke Busz Zrt.

Országos, sőt európai probléma, hogy a személyszállítási munkakörben dolgozók száma évről-évre csökken, a szakma fokozatosan öregedő korfát mutat, a helyzetet a nyugdíjba vonulók száma is nehezíti, a fiatalok közül évről-évre kevesebben vállaltak és vállalnak munkát a közösségi közlekedésben. Az autóbuszvezetői munkaerőhiány miatt a Tüke Busz Zrt. is jelentkezőket vár e munkakörbe, jelenleg 15 főt tudna a társaság átlagosan nettó 290 000Ft havi jövedelemmel foglalkoztatni, de középtávon mintegy 25 autóbuszvezető pótlása lenne indokolt. A társaság a bruttó bér alapján bejelentett munkaviszony mellett cafeteriát, családtagi bérletet is biztosít a jelentkezőknek.
A szakma szerint az autóbuszvezető hiány egyik fő oka, hogy jelenleg a képzés költséges és időigényes, a betöltött 21. életév mellett a „C” kategóriás jogosítvány megszerzése után lehet „D” kategóriás autóbuszvezetői tanfolyamot végezni, de a PÁV II. és GKI kártya, valamint orvosi alkalmasság és pszichológiai vizsgálat is feltétele annak, hogy valaki autóbuszvezető lehessen. Ez a feltételrendszer várhatóan a jövőben jogszabályi módosítást követően átalakul, erről előzetesen annyi tudható, hogy a képzési idő lerövidülne és B kategóriás jogosítvánnyal is lehetne autóbuszvezetői tanfolyamra jelentkezni.

A társaság abban bízik, hogy a fizetésen felül nyújtott juttatásokkal hosszú távon a fiatalok számára is vonzó és stabil munkaadóként lehet jelen a munkaerőpiacon. A Tüke Busz Zrt. ezért utat ad a jövőnek: várja azokat az autóbuszvezetői hivatás iránt elkötelezett fiatalokat, akik a képzést követően a pécsi közösségi közlekedésben szeretnének kiszámítható munkahelyen dolgozni.
Azt gondoljuk, hogy a jelenleg alkalmazásunkban lévő autóbuszvezetők kitartása, eddigi munkavégzése mindenképpen példaként állhat a fiatal generáció előtt. Tapasztalatuk, ismereteik, gyakorlati tudásuk a mindennapok városi közlekedésében mutatkozik meg igazán.

További részletes információ a Tüke Busz Zrt. humánpolitikai csoportjáról kérhető:
tel: 72/891-043
mobil: 30/542-2581
mail: humanpolitika@tukebusz.hu
Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. október 4.   « vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv