Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Váltsunk közösségi közlekedésre!
A folyamatosan emelkedő üzemanyag-árak hétről hétre megnehezítik az autóval közlekedők életét, és jelentős anyagi terhet rónak rájuk. A város környezeti terhelésének csökkentése, az élhető és fenntartható város mindannyiunk közös ügye, amelyért azzal is tehetünk, ha a reggeli és délutáni csúcsforgalomban a mind drágább autózás helyett a közösségi közlekedés járműveit használjuk. Azoknak a legfontosabb mérlegelni ezeket a szempontokat, akik naponta utaznak a városban. A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint a külső városrészek központi, nagy utasforgalmat lebonyolító megállóhelyeiről (például Budai Állomás, Csontváry utca, Mecsek Áruház) a reggeli csúcsidőben 6.50 és 7.30 között átlagosan 2-3 percenként indulnak autóbuszok a belváros irányába.

Nem csupán drágább, hanem sok esetben időigényesebb is lehet autóval közlekedni a városban – írja közleményében a Tüke Busz Zrt. A parkolási díj további kiadást jelent az autóval közlekedőknek, nem beszélve arról, hogy bizonyos esetekben további 10-15 perccel is nőhet az utazási idő egy parkolóhely keresésével. Ahhoz, hogy a pécsi utakon csökkenjen a torlódások mértéke, illetve, hogy ne okozzon fejtörést az emelkedő üzemanyagár, fontos mérlegelni az autóhasználatot és tudatosan megválasztani a legkedvezőbb közlekedési eszközt a mindennapokra.
Az elmúlt években jelentősen megváltoztak az utazási szokások és évről évre egyre többen közlekednek autóval a városban. A gépkocsival közlekedők száma a járványhelyzet ideje alatt tovább nőtt, az egyéni közlekedés részaránya a pandémia enyhülésével nem csökkent.
A Tüke Busz Zrt. úgy látja, a torlódások csökkenéséhez arra lenne szükség, hogy jelentősen nőjön a közösségi közlekedést vagy az egyéb alternatív közlekedési eszközöket használók aránya. A társaság azt javasolja, aki csak teheti, vegye igénybe a közösségi közlekedést. .Ezzel a döntéssel nem csak a kiadásokat lehet enyhíteni, hanem a forgalmi torlódások száma is csökkenhet, ami zöldebb és élhetőbb környezetet biztosít az itt élők számára.


Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2021. október 14.


« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv