Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Védelmi intézkedésekkel kapcsolatos tájékoztató

A Kormány a (431/2020. IX.18.1.1§.1.a) járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló rendelete értelmében a Tüke Busz Zrt. az alábbi közleményt teszi:

A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles a tömegközlekedési eszközön orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil, vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és szájat folyamatosan elfedje.

A kormányrendelet értelmében a Tüke Busz Zrt. autóbuszvezetői, menetjegy-ellenőrei, vagy bármely más alkalmazottja a fenti, 2020. szeptember 21-étől hatályos kormányrendelet alapján ellenőrizhetik és ellenőrizni fogják a maszk viselését a pécsi közösségi közlekedés járatain. A maszk jogszabálynak nem megfelelő használata, vagy megtagadása esetén a jármű vezetőjének a kormányrendeletben meghatározott szankciókat kell alkalmaznia, attól nem térhet el.

Azt az utast, aki az autóbuszvezető, a menetjegy-ellenőr, vagy a Tüke Busz Zrt. bármely más alkalmazottja felszólítására sem az orrot és szájat teljesen eltakaró módon viseli a maszkot, az autóbuszvezető köteles az utazásból kizárni, illetve közérdekű üzem működésének megzavarása szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt ellene rendőri intézkedést kérni, továbbá a járműről leszállítani.

A kormányrendelet alapján a nem a jogszabályban előírtak szerinti maszkviselés esetére a későbbiekben pótdíjak kiszabására is sor kerülhet.


A Tüke Busz Zrt. komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a koronavírus járvány alatt is a lehető legnagyobb biztonságban juttassa el utasait úticéljukhoz. Az autóbuszokat folyamatosan tisztítja és naponta többször fertőtleníti, a menetrendet az utasszámlálások alapján igyekszik optimalizálni annak érdekében, hogy a járatokon lehetőleg ne alakuljon ki zsúfoltság. A társaság mindezeken túlmenően – egyelőre tesztjelleggel – várhatóan már a jövő hét elején 10 autóbuszba szerel fel érintésmentes, automata adagolós kézfertőtlenítő eszközöket. Az utasoknak közvetlenül az első ajtón történő felszállást követően lesz lehetőségük arra, hogy kezüket az automata adagolós védőeszközt használva fertőtlenítsék. A Tüke Busz Zrt. abban bízik, hogy a jövő hét első napjaiban üzembe helyezésre kerülő kézfertőtlenítő berendezéseket használják a majd a Pécsett utazók, ezzel is sokat tehetünk a járvány csökkentése érdekében. Az érintésmentes kézfertőtlenítő adagoló eszközök működésével és használatával kapcsolatban gyűjtött tapasztalatok alapján kerülhet sor további járműveken is az adagoló berendezések felszerelésre.

A közlekedési társaság továbbra is arra kéri utasait, hogy láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, tartsák be a közegészségügyi előírásokat és ajánlásokat.

Vigyázzunk egymásra!
Tüke Busz Zrt.
2020. szeptember 18.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv