Főoldal
Társaságunkról
Menetrend
Ügyfélszolgálat
Díjszabás
Mobiljegy - mobilbérlet
Szolgáltatások
Közérdekű adatok
Beszerzések, közbeszerzések
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen
  • Tüke Busz - tömegközlekedés Pécsen

Hírek

Vigyázzunk egymásra hőség idején!
A nyári meleg és a hőség mindannyiunk szervezetét megviseli, ebben az időszakban türelmetlenebbek, figyelmetlenebbek lehetünk, amely a közlekedésben akár veszélyek forrása is lehet. Megelőzésükre néhány egyszerű és praktikus tanács megfogadása – különösen hőség idején – mindannyiunk számára hasznos lehet. A Tüke Busz Zrt. közleményében azt hangsúlyozza, ebben az időszakban is legyünk nagyon körültekintőek és figyelmesek egymással, segítsük egymást utazásunk során.

  • A Tüke Busz Zrt. a nyári kánikulai napokon – főként idősebb utasai számára – javasolja, hogy visszazárható palackban vigyenek magukkal vizet az autóbuszokra, amelyet szükség szerint el is fogyaszthatnak a járművön. Utazásunk során - lehetőség szerint - viseljünk könnyű, laza ruházatot.
  • Jól esik a figyelem az idősebb, mozgásukban korlátozott utastársainknak, a kismamáknak, és a kisgyerekkel utazóknak: biztonságosabb utazásuk érdekében adjuk át ülőhelyünket, és segítsük őket a fel-és leszállásban is!
  • Segítsük utastársainkat azzal, hogy a bevásárlás után csomagjainkat, utazótáskáinkat ne a mellettünk lévő ülésre tegyük, így mások is kényelmesebben, komfortosabban tudnak utazni.
  • Felszálláskor érvényesítsük menetjegyünket (mobiljegyünket), mutassuk fel bérletünket, utazásra jogosító igazolásunkat és húzódjunk az autóbusz hátsó részébe, ne álljunk meg közvetlenül az első ajtók közelében. Az utánunk felszállók számára így gyorsabbá tehetjük a felszállás idejét.
  • Amennyiben tehetjük – biztonságunk érdekében – foglaljunk helyet az autóbuszon. Amennyiben nincs lehetőségünk ülve utazni, törekedjünk arra, hogy stabilan állva utazzunk az autóbuszon, és használjuk a kapaszkodókat. Különösen fontos ez azokban a váratlan közlekedési szituációkban, amikor az autóbusz vezetője menet közben önhibáján kívül hirtelen fékezésre kényszerül. Egy-egy ilyen helyzetben utasként mi magunk is tehetünk azért, hogy az autóbuszon elkerüljük, megelőzzük a kisebb eséseket, baleseteket.

Vigyázzuk magunkra és segítsük egymást a közösségi közlekedésben!Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2022. július 19.« vissza

Pályázatok
Pécs Pécs Holding Zrt. BIOKOM Tettye Forrásház Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Múzeum EUNet 2000 Regionális Informatikai Közhasznú Nonprofit Kft. Magyar Közlekedési Szövetség VOLÁN Egyesülés DDOP-s pályázat - Új Széchenyi Terv